IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.
Læs mere om forlaget

https://www.alinea.dk
165 , 00 kr.
206 , 25 kr.
Historiekanon, Kalmarunionen, Columbus, Reformationen

Historiekanon, Kalmarunionen, Columbus, Reformationen

Historiekanon, Kalmarunionen, Colombus, Reformationen er en flergangsbog til historieundervisningen i 6. klasse.

Dette hæfte behandler tre kanonpunkter fra den sene middelalder og renæssancen:

  • Kalmarunionen - Danmark var den ledende magt i Norden i mere end 100 år, men udviklingen i unionstiden førte til, at Danmark og Sverige blev fjender gennem flere hundrede år.
  • Christopher Columbus - hans rejser åbnede op for et helt nyt verdensbillede blandt middelalderens og renæssancens mennesker.
  • Reformationen - den katolske kirke i Danmark blev smidt på porten og erstattet af den protestantiske, hvilket satte dybe spor i samfundet.

Hvert kanonpunkt indledes med en problemstilling, der peger på nogle af de forhold, som kanonpunktet omhandler. Derefter ridses den historiske baggrund op som en forudsætning for at forstå, hvad der skete. Kanonpunkterne sluttes af med en kort beskrivelse af, hvilken betydning netop denne begivenhed eller dette forløb havde, og hvad det førte med sig.

Sådan kan du arbejde med bogen
De tre kanonpunkter præsenteres i kronologisk rækkefølge, men der kan naturligvis arbejdes separat med dem. Teksten veksler mellem sammenhængende beskrivelser af det historiske forløb, afbrudt af små faktabokse med konkrete historiske fakta. Derudover er der et righoldigt billedmateriale af både historiske malerier og samtidige fotos. Endelig er der efter hvert kanonpunkt en dobbeltside med opgaver og elevaktiviteter.

Hent gratis lærervejledning til hvert Kanonpunkt under fanen Downloads.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788723032355
6. oplag 18. okt. 2009
64 sider
Niveau: 6. klasse Fag: Historie 1. udg. 2009 Forlag: Alinea Redaktør: Louise Svanholm
206 , 25 kr.
165 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms