IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.
Læs mere om forlaget

https://www.alinea.dk
152 , 00 kr.
190 , 00 kr.
Historiekanon, Ertebøllekulturen, Tutankamon, Solvognen

Historiekanon, Ertebøllekulturen, Tutankamon, Solvognen

Historiekanon - Ertebøllekulturen, Tutankamon, Solvognen er en flergangsabog til historieundervisningen i 3. klasse.

Stenalderpigen Liv, barnekongen Tutankhamon og bronzesmedens søn Dag er tre af de børn, som du møder i denne bog. Sammen med dem skal du på en rejse tilbage til jægerstenalderen i Danmark, det gamle Egypten og den danske bronzealder. Det er alt sammen meget længe siden og deres liv var helt anderledes end dit, men vi lever stadigvæk på den samme jord.

Liv på ti år sad i sommersolen og flettede en kurv til at samle bær i. Hun elskede at gå i skoven sammen med de andre piger. Her kunne hun lege skjul, selv om de også skulle arbejde for føden. Liv glædede sig til at se sin bror Ask og far, når de sammen med bopladsens andre jægere kom tilbage fra jagten. Bare de havde nedlagt den urokse, som de havde snakket så meget om.

Solen stod højt på himlen over Theben. Det var brændende varmt, men inde i paladset var der køligere. Den unge farao Tutankhamon var omgivet af sine tjenere fra Nubien. På hans mindste vink bragte de ham dadler, figner og frugtjuice. Tutankhamon var kun femten år. Det var et stort ansvar at regere det mægtige Egypten. Hans øverste general Horemheb var for tiden i Nubien med en hær.

Det var en sommerdag som alle andre, men så alligevel ikke helt. Over mosen lød toner af trommer og lurer. Det var toner, som kun lod sig høre få gange om året. I dag var solhverv, hvor hele bopladsen fejrede solen, som fik kornet til at gro på markerne. Bronzesmedens søn Dag lyttede med ærefrygt til de mørke og rungende toner. Den ældgamle mose havde altid været et helligt sted.

Hent gratis lærervejledning til hvert Kanonpunkt under fanen Downloads.Læs mere >

< Læs mindre

  Ualmindeligt skarpe fotos, tegninger, kort og satellitfotos, der på bedste vis understøtter teksten
  Lektørudtalelse
  På lager
  ISBN:
  9788723031037
  5. oplag 13. jun. 2016
  48 sider
  Niveau: 3. klasse Fag: Historie 1. udg. 2009 Forlag: Alinea Redaktør: Anne Lisbeth Olsen
  190 , 00 kr.
  152 , 00 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   Ualmindeligt skarpe fotos, tegninger, kort og satellitfotos, der på bedste vis understøtter teksten Ud over fiktionen er alt, via faktabokse og billedtekster, forklaret grundigt, fagligt og engageret. Bogen er gennemillustreret med flotte, ualmindeligt skarpe fotos, tegninger, kort og satellitfotos, der på bedste vis understøtter teksten.
   Lektørudtalelse
   Feltgruppe