Grundsystemer til Kristendomskundskab (2)
Tilpas udvalg
Vælg kategori
Tilpas dit valg:

Vælg klassetrin

Alle

Vælg pris

Se alle kategorier
Tilpas udvalg
IndlæserVent venligst…
Indlæser
System


Sæt tanker i gang
Under samme himmel er et system til hele skoleforløbet, som giver et bredt perspektiv på de store religioner i verden. Det gør det nemt at inspirere eleverne til refleksion og klassesnak, hvilket er centralt for faget.

De flotte illustrationer understøtter teksten og er med til at fremkalde undren og refleksion hos eleverne. Systemet kommer grundigt rundt om alle kundskabsområder og trinmål. Når eleverne har været igennem undervisningen i udskolingen, har de et solidt grundlag for at gå til afgangsprøven.

Systemet er tilrettelagt i tre dele: indskoling (1.-3.klasse), mellemtrin (4.-6.klasse) og udskoling (7.-9. klasse). De emner, der arbejdes med i indskolingen, gentages på både mellemtrin og udskoling. Ved at tage afsæt i et kendt arbejdsområde sikres en faglig rød tråd gennem hele skoleforløbet. Teksterne er bearbejdet ud fra faglig læsning, hvilket betyder, at elevernes arbejde med tekster og billeder kan foregå, så de fleste har udbytte af det. Svære ord og begreber forklares bagest i bogen.

Under samme himmel henvender sig til lærere, der ønsker en alsidig og fleksibel undervisning, hvor eleverne inspireres til at undersøge og fordybe sig i kristendommen og de andre store religioner og livsanskuelser. Systemet er også velegnet til den ikke-linjefagsuddannede lærer, som med lærervejledningen får et godt værktøj.

1.-9. klasse
System


Religionernes mangfoldighed
Systemet Tror du det? handler om religioner og hvorfor mennesker er religiøse. Vægten er lagt på den mangfoldighed, som religion er udtryk for.

Sproget er tilpasset elevernes niveau, og eleverne introduceres for strategier til læsningen af materialets forskellige tekster.

Forforståelsen klæder eleverne på og motiverer dem til at gå i gang med læsningen og læringen. Ud fra illustrationer og overskrifter får eleverne mulighed for at danne sig et overblik over, hvad de ved i forvejen, og hvad de kan forvente.

I hvert kapitel skal eleverne udarbejde et mindmap, som de jævnligt opdaterer for til sidst i kapitlet at have en oversigt over, hvad de har lært.

Opgaverne tilgodeser elevernes forskellige niveauer, og de præsenteres for strategier til at kunne foretage analyser og løse opgaverne.

9. klasse.

Sider