Grundsystemer til Historie (4)
Tilpas udvalg
Vælg kategori
Tilpas dit valg:

Vælg klassetrin

Alle

Vælg pris

Se alle kategorier
Tilpas udvalg
IndlæserVent venligst…
Indlæser
System


Med På sporet af Historien arbejder eleverne aktivt med fortiden og med nuancerne i at være historieskabt og historieskabende. Det sker blandt andet via kontrafaktiske hvad-nu-hvis-scenarier, der udfordrer et velkendt verdensbillede og udstiller hvad der er på spil, når mennesker lever og skriver historie.

Elevbøgerne veksler mellem spændende beretninger, sagn og myter om fortiden, og afsnit der fortæller, hvor vi har vores viden fra. Et gennemgående træk er, at den historie, vi får fortalt og fortæller hinanden, sjældent er absolut. 

Mange og afvekslende opgaver
Indholdet er kronologisk tilrettelagt med tematiske nedslag, og både tidsperioder og kanonpunkter aktualiseres og gøres nærværende i de mange og afvekslende opgaver, der blandt andet integrerer Cooperative Learning. Desuden skal eleverne arbejde med et udvalg af kilder og kildespørgsmål, som både indtænker kildens samtid og elevernes nutid.

Med På sporet af Historien får I masser af opgaver og øvelser, der både inddrager CL, kontrafaktiske problemstillinger og har fokus på historisk empati samt elevernes refleksive og sproglige udvikling. 
 
Har du bog, har du web! 
Når I køber et klassesæt, får I samtidig adgang til de digitale ressourcer på påsporetafhistorien.alinea.dk, som knytter sig til systemet: fx lærerguider og årsplaner, videoklip, links til udvalgte digitale værktøjer på Skoletube samt lydfiler til højtlæsning.

Hent gratis prøvekapitel

3.-6. klasse
System

Indsigt, perspektiv og forståelse

Find – Ind i historien er et grundsystem til historie i 3.-6. klasse. Her arbejder eleverne med historiske begreber, metoder og færdigheder. Målet er at de skal opleve fortidens mennesker og begivenheder som vedkommende og tankevækkende ved at perspektivere sin egen historie med sine forfædres.

Som lærer er du tænkt med hele vejen. Som igangsætter og formidler.

3.-6. klasse
System

Levende historiefortælling
Klar, parat, historie! er et grundsystem, som styrker elevernes historiebevidsthed med gode historier fra vores fælles fortid.
Dine elever kommer på en kronologisk tidsrejse, som både behandler kanonpunkterne og verdenshistorien omkring dem. 

3.-9. klasse
System


Tilværelsens puls
Ind i historien, 3.-5. kl., er et underholdende og farverigt historiesystem, der indbyder eleverne til at lære om mennesker i historien gennem interessante nedslag i menneskets tilværelse. Systemet følger tilværelsens puls, ikke årstallenes, og lægger mere vægt på sammenfald i menneskers vilkår gennem tiderne end på periodebestemte forskelle.

3.-5. klasse

Sider