IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.
Læs mere om forlaget

https://www.alinea.dk
122 , 00 kr.
152 , 50 kr.
Greb om grammatikken

Greb om grammatikken

Greb om grammatikken er en grammatisk opslagsbog, der opsamler de grundlæggende grammatiske begreber og mest almindelige sproglige fejltyper.

Det enkelte opslag består af en kort forklaring efterfulgt af eksempler, der præciserer begrebet. Som en hurtig genvej er der efter opslaget henvisninger til relaterede grammatiske begreber.

Greb om grammatikken giver det formelle grundlag for et godt mundtligt og skriftligt dansk.

Læs mere >

< Læs mindre

  Man fornemmer stor pædagogisk og formidlingsmæssig erfaring hos de to forfattere, som kun skal have ros for denne udgivelse
  Uddannelsesbladet
  På lager
  ISBN:
  9788723031082
  1. oplag 06. jul. 2009
  96 sider
  Niveau: Overbygning-10. klasse Fag: Dansk 1. udg. 2009 Forlag: Alinea Redaktør: Rikke Bay
  152 , 50 kr.
  122 , 00 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   Man fornemmer stor pædagogisk og formidlingsmæssig erfaring hos de to forfattere, som kun skal have ros for denne udgivelse I vore dage oplever undervisere meget ofte, at elever og studerende mangler selv de allermest almene kundskaber om stavning og grammatik. Derfor er det godt, at denne enkle, men glimrende opslagsbog er udgivet – til gavn for både undervisere, elever og studerende. Forlaget alinea har lanceret en ny serie af opslagsbøger til folkeskolens ældste klasser, ungdomsuddannelserne og ældre studerende. Serien er tænkt som en hurtig vej til viden og redskaber i arbejdet med tekster og sprog. Denne lille og uprætentiøse håndbog giver et hurtigt overblik over dansk grammatik, tegnsætning og en række ofte forekommende sproglige fejltyper. Bogen er ikke en grammatik i traditionel forstand med progression i indlæringen, men et værktøj, som i enkle og selvstændige opslag præciserer det formelle grundlag, som er en forudsætning for et godt mundtligt og skriftligt dansk. Inddelingen er for så vidt ganske traditionel: -Ordklasser -Syntaks -Sætningsled Sætningstegn -Kommatering -Forvekslinger -Stikord   Samlet rummer bogen ikke færre end 227 opslag med korte forklaringer og eksempler til uddybning heraf. Lidt overraskende - men for denne anmelder helt naturligt - bruges hovedsageligt latinske betegnelser med de danske i parentes, når det skønnes nødvendigt. Bogen er udgivet i et lille og særdeles praktisk format, som sikrer en nem adgang til alle opslag og giver et hurtigt overblik. Samtidig medfører størrelsen og de relativt få sider en lav vægt, som også gavner anvendeligheden. Bogen kan nemt ligge åben ved siden af computeren. Denne glimrende opslagsbog vil på grund af den enkle form og lette opslag kunne få stor udbredelse både for elever i folkeskolen og på erhvervsuddannelserne, kursister på avu, studerende på hf og KVU m.fl. Samtidig sikrer den lave pris, at man ikke blot kopierer til et helt hold eller klasse. Naturligvis finder man ingen billeder i bogen, men til gengæld er opsætningen fremragende: med almindelige sorte opslag, grønne indrammede felter med forklaringer og røde henvisninger. Det er genialt gjort og hjælper den læsesvage elev, kursist eller studerende. Man fornemmer stor pædagogisk og formidlingsmæssig erfaring hos de to forfattere, som kun skal have ros for denne udgivelse. Desuden fortjener forlaget Alinea ros for initiativet med denne nye serie – lad os bare få nogle flere i samme kvalitet og format.
   Uddannelsesbladet
   Feltgruppe