IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alinea.dk/
Geografifokus

Geografifokus

7.-9. klasse

Geografifokus kan kun købes som en del af Geografiportalen.
Geografifokus er et 100% digitalt grundsystem til geografiundervisningen i udskolingen, der opfylder forenklede Fælles Mål. Du og dine elever får 21 forløb med inspirerende faglige tekster og interaktive opgaver – og en masse praktiske aktiviteter og eksperimenter væk fra skærmen, 8 fællesfaglige forløb og 1 metodeforløb.

Med Geografifokus kan du bruge de færdige forløb eller sammensætte dine egne, så de passer til netop dine elever. Brug det også som supplement til det grundsystem, du allerede anvender.

Geografifokus er tilskudsberettiget.
Læs mere om tilskudsreglerne >

Læs mere >

< Læs mindre

Hvorfor vælge Geografifokus?

  • Geografifokus indeholder 21 faglige forløb, der hvert består af 5-10 fagtekster.
  • 8 forløb kan bruges tværfagligt samt 1 metodeforløb.
  • Til hver fagtekst er der løbende opgaver, som skal løses på skærmen.
  • Eleverne kan arbejde selvstændigt med Geografifokus, hvilket giver læreren mere tid til at hjælpe, hvor det er behov.
  • Eleverne løser opgaver i deres eget tempo, og supplerende tekster giver de stærke elever flere udfordringer.

Læs mere >

< Læs mindre

  • Restudy – Flipped Learning Geografi er et alternativ til den traditionelle tavleundervisning. Undervisningsvideoer introducerer eleverne til nye emner.
  • Der er praktiske aktiviteter væk fra skærmen, fx forsøg, ekskursioner og debatoplæg.
  • Videnstjek ved afslutningen af hvert forløb i form af en tredelt evaluering.
  • Årsplaner, der opfylder Fælles Mål.

Læs mere >

< Læs mindre

Hvad får du med Geografifokus?

Let at differentiere din undervisning
Materialet er opbygget, så det er nemt at differentiere din undervisning. Eleverne kan fx løse opgaver i deres eget tempo og få respons på dem i de selvvaliderende opgavetyper. Supplerende tekster med aktuelle nyheder inden for faget giver god udfordring for de stærke elever eller kan bruges som appetitvækkere for hele klassen.

Metodeforløb
I metodeforløbet ”Naturfaglig kompetence” guides eleverne med konkrete eksempler gennem de fire kompetenceområder og forberedes til den fællesfaglige prøve. Som lærer får du gode råd til organisering af samarbejde i naturfagsteamet og en guide til lærerens forberedelse til den fællesfaglige prøve.

Hvad består et forløb af?
Et forløb er en kombination af fagtekster, opgaver og praktiske aktiviteter. Hvert forløb begynder med en introside, hvor mål og faglige begreber introduceres. Til hvert forløb hører 5-10 fagtekster med opgaver og praktiske aktiviteter. Til alle forløb hører et Videnstjek, som er et evalueringsværktøj, der kan bruges før, under og efter arbejdet med et forløb.

Opgaver
Når eleven arbejder med en fagtekst, er der løbende opgaver, som skal løses på skærmen. Opgaverne er relateret til den fagtekst, eleven netop har læst. De ressourcer, der er nødvendige for at løse opgaverne, er integreret i Geografifokus.
Nogle opgaver er selvvaliderende, dvs. at eleven med det samme får respons på, om besvarelsen er korrekt. Alle opgaver lægger op til, at eleverne bruger de fagtermer, der hører til det specifikke emne. Elevernes færdige opgaver gemmes på sitet, således at elev og lærer til enhver tid kan gå ind i oversigten og se besvarelser på tidligere opgaver.
Opgaverne kan tilpasses forskellige niveauer og arbejdsmåder og lader sig let tilpasse den enkelte elev.

Aktiviteter
Hvert forløb indeholder forslag til en række aktiviteter, der foregår væk fra skærmen og aktiverer eleverne, så de bruger deres nyerhvervede viden i praksis.
Aktiviteterne kan være eksperimenter, forsøg, ekskursioner, debatoplæg og mange andre forskellige måder at arbejde praktisk med det nye faglige stof på.
Til aktiviteterne hører aktivitetsbeskrivelser, som enten kan ses på sitet, printes eller scannes med mobiltelefon via den QR-kode, der er på sitet. På den måde kan elverne let tage aktivitetsbeskrivelsen med hen, hvor de skal bruge den.

Videnstjek
Til alle forløb hører et Videnstjek, som er et evalueringsværktøj, der kan bruges før, under og efter arbejdet med et forløb. Videnstjek er tredelt og består af Begrebskort, Tip en 12’er og Refleksion.

Begrebskortet er elektronisk. Eleven får trænet fagsproget og arbejdet med at sætte forløbets begreber i relation til hinanden. Tip en 12’er er en multiple choice-opgave med validering, hvor eleven straks kan få overblik over sin nyerhvervede viden. Refleksion er spørgsmål, der lægger op til overvejelser om nye aspekter af emnet.
Geografifokus har et inspirerende og brugervenligt design, der gør det nemt for både lærer og elever at navigere rundt på sitet. Materialet kan bruges på Pc, Mac og iPad.

Se mere påwww.geografifokus.dk

Læs mere >

< Læs mindre

Forløbsbilleder fra Geografifokus

 

Gratis implementeringskursus

Kom godt i gang, når du køber adgang til Alineas digitale læremidler

Find din konsulent og book et gratis implementeringskursus

Læs mere >

< Læs mindre

Få adgang til Geografifokus

Prøveabonnement
Gratis i 30 dage

Tegn et prøveabonnement og få gratis adgang til Geografiportalen Udskoling i 30 dage.

Du får mulighed for at prøve:

Køb som del af Geografiportalen Udskoling

Køb Geografifokus som en del af Geografiportalen Udskoling og få adgang til flere digitale læremidler.

Pris pr. år pr. klasse
1.000 , 00 kr.
1.250 , 00 kr.
Vælg startdato:
F.eks. 11/17/2017

Prisen er pr. år pr. klasse på 7.-9. klassetrin. Der skal betales for samtlige 7.-9. klasser. Beregn din skolepris ved at logge på.

Du får adgang til: