IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.
Læs mere om forlaget

https://www.alinea.dk
151 , 00 kr.
188 , 75 kr.
Forpligtende elevteam. Hvor svært kan det være

Forpligtende elevteam. Hvor svært kan det være

Denne bog er et bud på en måde at organisere skolens elever, lærere og forældre på, så undervisningspraksis bliver mere spændende og mere udviklende.

Om materialet--AND--lt;/strong>
Forpligtende elevteam giver også et bud på en metode til at komme så tæt på de problemstillinger, der er eller kan være i klasserne eller årgangsundervisningen. I starten er det en krævende metode, fordi elevteamet skal bruge tid til at etablere sig, men ved regelmæssig og konsekvent brug og anvendelse, helst fra skoleårets start, vil det efter nogle måneder give lærerne fornyet overskud og energi.

Tankerne bag modellen og metoden udspringer i ønsket om at sætte elevernes dannelse og demokrati-forståelse øverst på den pædagogiske dagsorden. Organisationen af elever i elevteams bygger på en erkendelse af, at der i ethvert samspil med andre hele tiden skal være en forståelse for, hvad der foregår mellem implicerede parter, hvilket mønster hele samspillet har, og hvilken relation det enkelte individ har til de andre i teamet.

Forpligtende elevteam er en arbejdsmodel, en måde at organisere eleverne til demokratisk dannelse, en metode til fagligt udviklende elevsamarbejde og en hjælp til at nå de faglige mål gennem elevansvar.

Indhold
Bogen indeholder tekster om følgende temaer:

 • Progression i dannelse
 • Lærerautoritet – lærerpersonlighed
 • Sociale kompetencer
 • Organisation
 • Struktur
 • Elevteam
 • Konflikter som springbræt
 • Faste forpligtende team
 • Elevteam – mål og vision
 • Skolens demokrati og dannelsesprojekt
 • Eleverne og deres medbestemmelse
 • Forældrene og deres medbestemmelse.

Læs mere >

< Læs mindre

  ”De fleste udfordringer kan løses, hvis man har et godt lærerteamsamarbejde. Men med eleverne? Hvordan kan man arbejde med elevteam i skolen? Det får vi her et bud på!”
  Folkeskolen
  På lager
  ISBN:
  9788776079598
  1. oplag 06. jan. 2015
  64 sider
  Niveau: Voksenhenvendt Fag: Socialpædagogik 1. udg. 2015 Forlag: Alinea Redaktør: Jesper Lyders Andersen
  188 , 75 kr.
  151 , 00 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   ”En rigtig god lille fagbog, der med sit enkle, præcise sprog og sine klare formuleringer, kommer med et godt bud på, hvad der ville kunne virke godt i en skole, hvor såvel det dannelses- som det læringsmæssige er bærende. Bogen argumenterer godt for sine synspunkter, og sammenholdt med de mange praksisnære eksempler, udstråler den autoritet. Bør anskaffes til bibliotekerne, da bogen også kan have interesse for ikke-faglige brugere fx forældre og andre med interesse for emnefeltet.”
   Lektørudtalelse
   Feltgruppe
    ”De fleste udfordringer kan løses, hvis man har et godt lærerteamsamarbejde. Men med eleverne? Hvordan kan man arbejde med elevteam i skolen? Det får vi her et bud på!”
    Folkeskolen
    Feltgruppe