Alle med følger det enkelte barn i et letlæst, cirkelformet skema fra 1-6 år og er en hjælp til pædagoger, dagplejere og andre ansatte med ansvar for børn i dagtilbud. Personalet kan ud fra en række udsagn følge, om barnet udvikler sig som ønsket, eller om der er områder, hvor barnet ikke udvikles alderssvarende. Materialet dækker seks udviklingsområder: sprog, socio-emotionel udvikling, leg, trivsel, hverdagsaktiviteter og sansning/motorik.
Alle med består af observationsskemaer og en vejledning.
Begrebsforståelse afdækker børns begrebsforståelse og henvender sig til de ældste børn i daginstitutioner samt elever i børnehaveklasse, 1. og 2. klasse.
Børns begrebsforståelse er en forudsætning for læring, og med dette materiale er det nemt at kortlægge barnets udfordringer med begrebsindlæring.
Håndbogen Begrebsaktiviteter giver støtte til at iværksætte en sprogpædagogisk indsats for børn, som ikke har de grundbegreber på plads, der er en væsentlig forudsætning for læring i indskolingen.
Begrebsforståelse består af observationsskemaer, en vejledning og håndbogen Begrebsaktiviteter.
Cooperative Learning i børnehaveklassen er en håndsrækning til den børnehaveklasseleder, som ønsker variation og bevægelse i sin undervisning – og et materiale, der er lige til at gå til.
Når Cooperative Learning inddrages i undervisningen, deltager alle elever aktivt, og alle får masser af taletid.
Bogen indeholder et væld af øvelser og kopiark til træning af de store kompetenceområder, som skal opfyldes i børnehaveklassen:
- Engagement og fællesskab
- Sprog
- Sproglig bevidsthed
- Fortælling
- Leg med skrivning og læsning
- Naturfaglige fænomener
- Matematisk opmærksomhed
Dansk lyd- og bogstavkendskab i børnehaveklassen er udviklet af Dansk Videnscenter for Ordblindhed. Det er et iagttagelsesmateriale, der tager udgangspunkt i en gruppeprøve, som børnehaveklasselederen står for. Gruppeprøven tages første gang i begyndelse af skoleåret, så børnehaveklasselederen tidligt får indsigt i det enkelte barns lyd- og bogstavkendskab samt skriftsproglige udvikling. Prøven gentages i slutningen af skoleåret med deltagelse af den kommende dansklærer, der således får indsigt i det enkelte barns sproglige udvikling, der har betydning for læseindlæringen.
DLB-kendskab lægger op til en fremadrettet pædagogisk proces, der inddrager leg med sproglyd, bogstaver, legeskrivning og legelæsning, så børnene i børnehaveklassen tilegner sig et godt fundament for læsning og skrivning. Materialet bygger på tanken om koordineret, tidlig indsats.
Herunder finder du konkrete materialer, der gør det nemmere at arbejde med geometri i matematikundervisningen.
Bøgerne om Hermann handler om små og store hverdagsoplevelser, som børn i 3-4-års alderen kan glæde sig over og relatere til. Samtidig træner børnene deres kendskab til grundlæggende følelser og sociale kompetencer. Gennem bøgerne lærer børnene at blive fortrolige med menneskets seks basale følelser: glæde, vrede, overraskelse, at være ked af det, bange og følelsen af afsky.
Som inspiration til pædagogen er der oplæg til dukkespil med hånddukkerne fra De første trin samt spørgsmål og idéer til samtale med børnene bagest i bogen.
Hånddukkerne Hund og Snegl kan købes separat.
Hit med... er en række materialer, som stimulerer børns sproglige udvikling. Materialerne er målrettet børn i daginstitutioner og elever i indskolingen.
Gennem samtale, højtlæsning og lege trænes og stimuleres børnenes sproglige opmærksomhed, og på den måde styrkes de færdigheder, der bl.a. fremmer læseindlæringen.
Læseevaluering
Hvad kan mine elever? Og har de lært det, jeg tror? Med Læseevaluering på begyndertrinnet til 1.-2. klasse kan læreren følge elevernes læse- og staveudvikling på nært hold.
Prøverne er udviklet i forbindelse med forskellige forskningsprojekter og bygger på forskningsbaseret viden om, hvilke færdigheder, der på et givent tidspunkt er vigtige for den fortsatte læse- og stavefærdighed. Det er et nyttigt pædagogisk værktøj til evaluering af elevernes læsning og stavning af enkeltord og sammenhængende tekst.
Testmaterialet indeholder både instruktion og undervisningsforslag. I vejledningen gives nemlig forslag til, hvordan undervisningen kan tilrettelægges med udgangspunkt i evalueringsresultaterne, så det bliver nemt at komme fra evaluering til undervisning.
Instruktion:
• Testvejledning og fortolkning
• Eksemper på evaluering af klassens resultater
• Eksempler på evaluering af elevens resultater.
Undervisningsforslag:
• Sproglige aktiviteter
• Fonologiske øvelser
• Inspirerende læse- og skriveopgaver.
Materialet til 1.-2. klasse består af:
Evalueringshæfter til 1. klasse (læsning og stavning af enkeltord)
• Ordlæs
• Idas ord
• Orddiktat
• Dinodiktat.
Evalueringshæfter til 2. klasse (læsning og stavning af sammehængende tekst)
• Sætningslæs
• Sætningsdiktat.
Øvrigt:
• Vejledning
• Supplerende materiale til individuel afdækning.
Børn i alderen 2-5 år omgives af, udforsker og bruger matematik i mange af deres aktiviteter. MIO er et observationsmateriale, som hjælper pædagogen med at kortlægge det enkelte barns matematiske opmærksomhed og synliggøre, hvilke tiltag der kan være gavnlige for at støtte barnets matematiske udvikling. I materialet beskæftiger børnene sig ikke med skolematematik, men med førfaglige begreber, som de får erfaringer med gennem hverdagsaktiviteter og lege.
MIO består af observationsark og en vejledning.