IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.
Læs mere om forlaget

https://www.alinea.dk

Digitale læremidler

Bliver mit abonnement refunderet eller forlænget i forbindelse med Covid-19 og gratis adgang til...

Alinea har åbnet for alle digitale læremidler i forbindelse med Covid-19 og de ændrede arbejdsforhold på skolerne. Det gjorde vi 11. marts 2020 efter statsministerens udmelding om, at alle skoler skulle sende eleverne hjem og fjernundervise dem. 
Åbningen løber foreløbig indtil 28. april, med mulighed for forlængelse. Forlængelsen afhænger af den dialog, vi som forlag har med Undervisningsministeriet.  
Vi forlænger ikke eksisterende abonnementer på baggrund af den gratis åbning, ligesom vi ikke tilbagebetaler for den periode, et digitalt produkt har været åbent for alle skoler. 
Abonnementsvilkårene gælder stadig, og abonnementer vil blive genfaktureret som altid, hvis ikke abonnementet er opsagt skriftligt senest 30 dage inden den indeværende periode udløber.

Hvor finder jeg den digitale vare, jeg har købt på alinea.dk?

minside.alinea.dk kan du se, hvilke digitale læremidler du har adgang til og gå direkte til et læremiddel.
De læremidler du ser, når du er logget ind, er alle de læremidler, din skolen har abonnement på.
Derudover kan du finde de forskellige digitale læremidler via portalsiderne:

Husk, at du skal være logget ind med dit UNI-Login,
og at du skal bruge UNI-Login til alle vores digitale læremidler.

 

Hvor kan jeg som forælder se, hvilke data I har på mit barn?

Du kan bede dit barn logge ind med UNI-login på det eller de læremidler, du ønsker at se data fra.

Abonnementsændringer på portaler 1. august 2018

Den 8. januar 2018 gik Alineas nye og forbedrede portaler i luften. De gamle portaler udgik den 1. august 2018, og blev erstattet af de nye portaler.

Alle lærere og elever kan også prøve udvalgte forløb på de nye portaler her.

Hvor finder jeg normalsidetallet til teksterne i Alineas portaler?

I Alineas portaler kan du let og hurtigt finde sidetallet. Du skal blot gå ind på den pågældende tekst og scrolle ned i bunden af siden. Her finder du normalsidetallet.

Hvordan køber jeg Alineas portaler til min skole?

Du kan købe Alineas portaler på Alinea.dk. Når du har udfyldt bestillingsblanketten, modtager du en bekræftelse på mail, der hjælper dig godt i gang med at bruge dine nye portaler. Er du i tvivl om noget, kan du kontakte Kundeservice.

Hvis din skole har brug for at få en introduktion til de nye portaler, sender vi gerne en af vores konsulenter.

Bemærk, at alle Alineas abonnementer er løbende 12 måneder og automatisk bliver genfaktureret, såfrem de ikke opsiges senest 30 dage inden den indeværende periodes udløb.

Hvad er fordelen ved at få et prøveabonnement på en i-bog i stedet for en fysisk bog?

En i-bog giver alle lærere på skolen adgang til elevbog og lærervejledning. En i-bog er også beriget med de digitale ressourcer, der knytter sig til den fysiske bog, hvor man får adgang fra bogens website.

Med i-bog kan alle lærere se bogen, når de har tid, eller I kan på et fagudvalgsmøde sætte den op på en interaktiv tavle og gennemgå bogen sammen.

Kan jeg som privatperson tegne et abonnement?

På nuværende tidspunkt er det ikke muligt, at tegne abonnement som privatperson.

Vores portaler og andre digitale læremidler kan kun købes af skoler.

Kan jeg tegne et abonnement for en enkelt klasse?

I-bøger er de eneste materialer, der kan tegnes abonnement på for en enkelt klasse. Resten af Alineas abonnementer skal tegnes for enten hele indskolingen, mellemtrinnet eller udskolingen. Vi kan dog gøre undtagelser for specialklasser og specialskoler – kontakt da Kundeservice.

Hvor mange bøger skal jeg købe, for at få adgang til ”Har du bog, har du web!”?

For at få adgang til elevdelen, skal du købe et klassesæt. Herefter får alle klasser på årgangen adgang til materialet. For at få adgang til lærerdelen, skal du købe en lærervejledning – én lærervejledning giver adgang til to lærere.

Bemærk, at det kun er skoler og institutioner med et gyldigt institutionsnummer, der kan købe bøger med tilhørende webressourcer. Hvis du som privatperson ønsker at købe en bog, der indeholder webressourcer, skal du bestille den gennem en boghandel eller lignende. Du kan dog ikke få adgang til webressourcerne, da licens til disse kun kan oprettes til institutioner.

Hvis du ikke har adgang til webmaterialerne og har købt dine bøger gennem Biblioteksmedier, iMusic eller en boghandler, skal du kontakte dem.

Hvordan bestiller jeg et prøveabonnement?

Hvis du ønsker at afprøve en af vores portaler, kan du bestille et prøveabonnement på MinSide under ”Prøv gratis”. Du kan også kontakte Kundeservice. Et prøveabonnement varer en måned, og du kan selv bestemme startdato.

Bemærk, at du ikke kan bestille et prøveabonnement, hvis skolen har haft et abonnement eller en prøveadgang indenfor de seneste 6 måneder.

Hvordan finder jeg mine digitale adgange og abonnementer?

Du finder dine digitale adgange på MinSide. Her kan du tilgå i-bøger, portaler, Har du bog, har du web!-materialer osv., som skolen har adgang til.

Findes "Den første læsning" til Android-enheder?

Den første læsning understøttes af Chromebook, PC, Mac og alle tablets (både iPad og Android).

Hvis min skole har flere portaler, skal jeg så også have flere forskellige logins?

Nej. Adgangen til portalerne styres ved hjælp af UNI-Login. Du skal altså kun have ét login, uanset hvor mange portaler din skole har adgang til.

Jeg er lærer, men bliver logget ind som elev på "Den første læsning"

Har du tidligere været lærerstuderende på en institution, der har haft abonnement til Den første læsning, kan det forårsage, at du bliver logget ind som elev. Kontakt Teknisk Support og husk at oplyse dit UNI-login brugernavn, så retter vi det så hurtigt som muligt (normalt inden for 24 timer).

Hvad er et UNI-login?

Vi giver adgang til vores digitale læremidler via UNI-login. Når din skole køber et materiale, åbnes adgangen automatisk, hvorefter du og dine elever kan bruge jeres UNI-login, når I tilgår materialet.

UNI-Login er knyttet til institutionen via institutionsnummeret.

Du kan læse mere om UNI-Login på STIL's hjemmeside.

Hvad er en portal?

En portal er en ny og enkel tilgang til Alineas digitale læremidler, som samler de stærkeste digitale læremidler inden for et fag.

Du får høj faglighed og skræddersyede læringsforløb, der tager udgangspunkt i fagenes indhold og didaktik. De digitale læremidler er udviklet på fagets og trinnets præmisser og opfylder alle dine behov inden for et givent fag; som grundsystem, træningsplatform, evalueringsplatform og ressourcebank – alt sammen samlet ét sted.

Du kan se alle vores portaler her.

Hvad koster et abonnement på en af jeres portaler?

Prisen varierer afhængigt af, hvilken portal der er tale om. Du kan finde priserne under de enkelte portaler på alinea.dk.

Et abonnement betales typisk pr. klasse pr. år. Hvis du ønsker et abonnement, der løber mindre end 1 år, venligst kontakt Kundeservice.

Alle Alineas abonnementer er løbende 12 måneder og genfaktureres automatisk, såfrem det ikke opsiges senest 30 dage inden den indeværende periodes udløb.

Jeg har et abonnement på et af jeres digitale læremidler. Hvad er fordelen ved at købe en portal?

Med portalerne har vi samlet vores digitale læremidler i større pakker. Det betyder, at du får adgang til mere indhold til en lavere pris pr. elev pr. læremiddel.

Portalerne er enklere at bruge og giver dig et hurtigt overblik over de mange digitale læremidler, du får adgang til som en del af den enkelte portal.

Populære spørgsmål