Et år i helvede

Dette er en flergangsbog, der kan anvendes som et supplement til danskundervisningen på FVU og sprogskolerne.

Tilgang
Greyline har titler, som kan benyttes til frilæsning, temalæsning og emnearbejde om f.eks. demokrati, medborgerskab, historiske emner og socialrealisme. Serien er udviklet til elever i udskolingen, til kursister på sprogskolerne og til voksne, der har brug for litteratur med relevante emner, som samtidig er læseteknisk lette.
Der findes opgaver til mange af titlerne i serien.

Indhold
På mange af landets børnehjem var der helt ubeskrivelige forhold indtil midten af 70’erne. Der var benhård disciplin, hvor øretæver var hverdagskost som en del af opdragelsen. Mange af de børn, der var anbragt sådanne steder, fik problemer med at leve et helt almindeligt liv som voksne efter den grove mishandling, de havde været udsat for. Mange levede et liv med angst, ensomhedsfølelse og isolation. Flere af dem endte i alkoholisme, narkomani eller kom ud i kriminalitet.

Bogens hovedperson er Poul. Han er vokset op i et hjem med en fordrukken far, der tæver moderen. Efter et voldsomt raseriudbrud bliver moderen indlagt, lillebroderen anbragt på et børnehjem, og Poul kommer på et drengehjem. Her skal uvorne drenge blive lovlydige borgere for enhver pris – godt hjulpet af en hård hånd.

Drengene lever under kummerlige forhold med dårlig mad, gammelt uniformslignende tøj, hårdt arbejde i haven eller på værkstederne. Her holder lærerne og forstanderen sig ikke tilbage for at lange lussinger ud. Her står natpisserne for tur, når de om morgenen står i gården med deres lagner, så de kan tørre i vinden. Her er selvjustits blandt drengene i form af Solhjemsbank, når en af dem sladrer. Alle de voksne ved, det foregår, men de gør intet ved det.

Et år i helvede er fktion, men bygger på virkelige forhold beskrevet i Godhavnsrapporten – en undersøgelse af klager over overgreb og medicinske forsøg på drenge- og skolehjemmet Godhavn og 18 andre børnehjem i perioden 1945-76.

Downloads
Læs uddrag


 
Læs mereLæs mindre
På lager
Pris 141,00 kr.
Total pris 141,00 kr.
Pris inkl. moms 176,25 kr.
Kundeservice
Tlf.: 70 25 46 66
E-mail: info@alinea.dk
Niveau
AVU
Fag
FVU dansk
Antal sider
132
Udgivelsesdato
08. apr. 2016
ISBN
9788771770261
Udgave
1