IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

https://www.alinea.dk
135 , 00 kr.
168 , 75 kr.
Drengen i den neongrønne jakke

Drengen i den neongrønne jakke

”Når jeg tænker tilbage på det, føles det som om, det var forbi, næsten inden det var begyndt, så hurtigt gik det. Fra han kom ind i vores lille verden som en tyfon, der smadrer alt på sin vej, og han var forsvundet igen, gik der bare fire dage.”

En spændende ungdomsbog om venskaber, sammenhold, forelskelse og hvor hurtigt, det hele kan smuldre. Jonas og Mirza er gode venner og del af en god kammeratgruppe. De har det godt sammen i skolen og i klubben – lige til der kommer en ny dreng i klassen. Drengen med den neongrønne jakke vender op og ned på det hele. Han sætter lus i skindpelsen, skaber ufred og ødelægger venskaber.

Det går værst ud over Mirza. Han forsøger at lade som ingenting, men til sidst bliver det for meget. Et opgør mellem Mirza og den nye dreng, Mathias, er uundgåeligt. Det får følger. Politiet bliver indblandet, og Mirza får skylden. Ingen af de andre tør sige Mathias imod. Det spidser yderligere til, da Mathias tage Jonas’ søster med i skoven. Bare for en sikkerheds skyld. Bare for at Jonas ikke skal sladre.

Uddrag fra bogen:
Mirza løftede den hånd, han havde den store sten i.
- Giv mig min cykel, sagde han igen.
Viktor og Mark trak sig tilbage, men Mathias blev stående på stedet. Mirza stoppede godt og vel et par meter fra ham.
- Giv mig min cykel, så sker der ikke noget, sagde han, mens han var klar til at kaste.
- Ha! Tror du, at jeg er bange for dig?
I samme sekund hoppede han af cyklen, svang den ud over rækværket og stirrede på Mirza med sine iskolde blå øjne.
- Rør mig, og jeg taber din cykel!

Lix 22

1. udgave 2014 

Se opslag


Ønsker du at købe bogen som e-bog til iPads/tablets?
Du skal være opmærksom på, at du kun kan handle med betalingskort i Apps& Books-shoppen. Det er ikke muligt at mikse en bestilling med en bestilling i www.spf-herning.dk og foretage køb i samme proces. Du skal afslutte denne handel, før du eventuelt klikker dig over i www.spfappsandbooks.dk

Du kan gå til e-bogen her
Lektørudtalelsen lød blandt andet:

”Den er godt fortalt, og giver en fin beskrivelse af, hvordan klassefællesskaber og fasttømrede venskaber pludselig kan smuldre. Der er genkendelige situationer, og det er let at identificere sig med personerne.”

”En god bog til lånere, der skal have bøger, der er lette at læse, har en overskuelig handling og genkendelige persontyper. Anbefales til alle biblioteker.”

Lars Larsen, Lektørudtalelse (15/01) 5 144 247 4 (BS)


Æseløre.dk skrev blandt andet:


Drengen i den neongrønne jakke er en velskrevet og spændende bog om venskab, kærester og identitet. Trine Juul Hansen kommer godt ind under huden på Jonas. En teenagedreng som teenagedrenge er flest. Det er godt!

Bogen er troværdig over for målgruppen, som vil kunne identificere sig med personerne. Med et plot taget ud af hverdagen, vil bogen fange både drenge og piger. Den egner sig godt til at blive inddraget i danskundervisningen i f.eks. en 6. klasse. Den er let at læse men ikke for let. Samtidig er der meget at snakke om. Her er guf til et godt stykke litteraturarbejde.

Rikke Dyrhave, Æseløre.dk marts 2015

 

Forfatter(e): Trine Juul Hansen,ill. Andreas Erstling
ISBN: 978 87 7369 884 6

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788773698846
1. oplag 03. nov. 2014
124 sider
Niveau: 3. klasse Fag: Dansk 1. udg. 2014 Forlag: Alinea Redaktør: Jesper Lyders Andersen
168 , 75 kr.
135 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms