IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alinea.dk/
202 , 00 kr.
252 , 50 kr.
Det lille fagbibliotek, Huskedage

Det lille fagbibliotek, Huskedage

Huskedage henvender sig til elever på grundskolens mellemtrin.

Bogen er oplagt på (skole)biblioteket og kan anvendes i forbindelse med tværfaglige emnearbejder i primært danskundervisningen og sekundært i historie- og kristendomsundervisningen. Bogen kan også stå i klassen som opslagsbog, når man fx lige skal finde ud af, hvad aprilsnar og 1. april er for noget, eller hvis man vil vide, hvad Eid-al-fitr er.

Huskedage indeholder faktuelle og anekdotiske oplysninger om specielt huskedage eller mærkedage, som er af dansk oprindelse, men bogen omtaler også nogle muslimske huskedage.

Læs mere >

< Læs mindre

  En meget fin bog, der må findes plads til på fagbiblioteket Anvendelse/målgruppe/niveau Bogen henvender sig til børn fra 10 år, som støder på mærkedage, de ønsker forklaret. Man kan læse bogen hele vejen igennem, men den kan også bruges som opslagsbog.
  Lektørudtalelse
  På lager
  ISBN:
  9788723038586
  1. oplag 30. apr. 2011
  48 sider
  Niveau: Mellemtrin-7. klasse Fag: Dansk, Historie 1. udg. 2011 Forlag: Alinea Redaktør: Poul Rosenberg
  252 , 50 kr.
  202 , 00 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   En meget fin bog, der må findes plads til på fagbiblioteket Anvendelse/målgruppe/niveau Bogen henvender sig til børn fra 10 år, som støder på mærkedage, de ønsker forklaret. Man kan læse bogen hele vejen igennem, men den kan også bruges som opslagsbog. Beskrivelse Bogen fortæller historierne bag alle de kristne højtider og verdslige dage, som vi fejrer i Danmark. Af verdslige dage, som præsenteres på dobbeltopslag, kan nævnes: mors dag og fars dag, valentinsdag, halloween, sankthans, grundlovsdag, første maj, mortensaften, besættelsen og befrielsen. Derefter kommer der opslag om helligdage fra andre religioner og til sidst et opslag om danske flag og officielle flagdage. Bogen har et meget farverigt og indbydende layout. Der er mange illustrationer såvel tegninger og fotos. Der er fotos af flere kendte værker fx "Sct. Hans-blus på Skagen strand" af P.S. Krøyer. Der er sange og digte, som passer til opslagene og mange faktabokse, der forklarer ord, traditioner og fænomener, og der er aktivitetsforslag. Teksten er sat i to spalter. Bagerst er der fire sider med gode ordforklaringer. Sammenligning Bogen kan sammenlignes med Fester og højtider fra 1984 af Jens Jørgen Nygaard. De mærkedage, som er kommet til siden da, er med i denne nye bog. I 2003 udkom Pixeline - årets mærkedage, men den er meget mere omfattende med længere og sværere tekster. Samlet konklusion En meget fin bog, der må findes plads til på fagbiblioteket. De flotte gamle malerier, plakatkunsten og børnefotos samler trådene flot og er med til at beskrive alle vores mærkedage.
   Lektørudtalelse
   Feltgruppe