IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alinea.dk/
170 , 00 kr.
212 , 50 kr.
Dannebrog - vores flag

Dannebrog - vores flag

Kender eleverne historien om Dannebrog? I Dannebrog - vores flag kan du læse om de historiske facts og om skik og brug i forbindelse med flagning i Danmark.

Danmark har det ældste flag i verden og er det folk, som flager mest. Dannebrog vejer i kolonihaven om søndagen, og det er fremme til fester i by og på land. Det bliver brugt til fødselsdage, fodboldkampe og meget mere.

Læs om reglerne for, hvornår og hvordan vi må bruge flaget.

Dannebrog - vores flag indgår i serien Det lille fagbibliotek til 3.-5. klassetrin.

Læs mere >

< Læs mindre

  Vi har andre bøger om flag for alderstrinnet, men ingen der fortæller Dannebrogs historie set fra så mange vinkler
  Lektørudtalelse
  På lager
  ISBN:
  9788779882331
  1. oplag 01. jan. 2005 Niveau: Mellemtrin-7. klasse Fag: Dansk 1. udg. 2005 Forlag: Alinea
  212 , 50 kr.
  170 , 00 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   Vi har andre bøger om flag for alderstrinnet, men ingen der fortæller Dannebrogs historie set fra så mange vinkler En bog i serien Det lille fagbibliotek, som er fagbøger om danske forhold skrevet til danske børn på 3.-5. klassetrin (9-11 år). Denne titel om Dannebrog må siges at udfylde et hul. Vi har andre bøger om flag for alderstrinnet, men ingen der fortæller Dannebrogs historie set fra så mange vinkler. Vi får naturligvis historien om flaget, der faldt ned fra himlen, men også en række sider med eksempler på brugen af flaget gennem historien og i dag. I krig, i kunst, i fodbold, til fest og til reklame. Alle opslagene består af en kort tekst og et eller flere store billeder. Teksten er som sagt kort, men på seriens hjemmeside kan man finde både ideer til arbejde med bogen og en række arbejdsklare spørgsmål. I disse globaliseringstider hvor danskheden efter nogens mening er sat under pres, kunne man godt frygte at få serveret en ensidig hastemt beretning. Det er ikke tilfældet her. Myten om faldet fra himlen bliver dog ikke fulgt op af en mere sandsynlig forklaring på flagets oprindelse. Der er heller ikke eksempler på, hvordan man gennem tiden har brugt (misbrugt!) nationalflag til chauvinistiske formål. De sidste sider rummer en gennemgang af flagreglerne, officielle flagdage, en ordforklaring og en medieliste. Bogen egner sig fint til emnearbejder i 3.-5. klasse og i børnebiblioteket til privat brug for børn, der søger oplysninger om Dannebrog.
   Lektørudtalelse
   Feltgruppe