IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alinea.dk/
202 , 00 kr.
252 , 50 kr.
Børn i Danmarks historie 1971, Feride og Erdogan fra Tyrkiet til Køge

Børn i Danmarks historie 1971, Feride og Erdogan fra Tyrkiet til Køge

Feride og Erdogan fra Tyrkiet til Køge

Denne bog er en flergangsbog til undervisning i historie på mellemtrinnet.

Feride og Erdogan er søskende. De kom til Danmark i sommeren 1971, 12 og 9 år gamle. Deres far havde arbejdet et par år som gæstearbejder på en fabrik i Køge, og nu havde han sparet sammen til at få sin familie herop fra den lille landsby Deniciobaşe i Anatolien i Tyrkiet. Feride og Erdogan fra Tyrkiet til Køge knytter an til emnerne globalisering og indvandring og henvender sig til elever på mellemtrinnet.

I Feride og Erdogan fra Tyrkiet til Køge hører vi om familiens baggrund i Tyrkiet og om ankomsten til Danmark og den første tid her i landet. Børnene var de første børn på Herfølge skole med indvandrerbaggrund. De blev meget godt modtaget. Deres lærere tog sig rigtig meget af familien og hjalp til med at indrette det lejede hus. Juleaften blev hele familien inviteret hjem til skoleinspektøren. Det er en positiv historie, selv om der også skulle vise sig mindre problemer undervejs.

Den store historie
Bogen redegør for den første indvandringsbølge af gæstearbejdere og for udviklingen af den danske indvandrings- og flygtningehistorie op gennem 1970'erne, 1980'erne og 1990'erne. Den giver korte indblik i de forskellige grupper af indvandrere og i flygtningestrømmene til Danmark. Den perspektiverer dermed perioden og dens begivenheder, nationalt og internationalt.

Korte historier med børn fra andre lande
Som parallel til de tyrkiske børns historie indeholder Feride og Erdogan fra Tyrkiet til Køge også korte historier om børn med rødder i Pakistan, Vietnam, Iran, Irak, Bosnien og Somalia. Børn, der ankom til Danmark, da de var mellem 7 og 14 år. Hver af grupperne og hver af familierne havde deres helt specielle baggrund for at forlade hjemlandet og søge tilflugt i et nyt land. Børnene fortæller selv deres egen historie om opbruddet, rejsen og ankomsten til Danmark og om, hvordan det senere er gået dem.

Feride og Erdogan fra Tyrkiet til Køge indeholder også:

  • Lærervejledning
  • Forslag til opgaver og undervisning
  • Forslag til tværfaglig undervisning
  • Kopiark.

Bogen tager udgangspunkt i Fælles Mål 2009 med sin skildring af indvandring, kulturmøder og nye kulturpåvirkninger.

Om serien
Feride og Erdogan fra Tyrkiet til Køge er en del af serien Børn i Danmarks historie, som henvender sig til elever på mellemtrinnet.

Læs mere om serien Børn i Danmarks historie.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788723041142
1. oplag
80 sider
Niveau: 5. klasse-Mellemtrin Fag: Historie 1. udg. Forlag: Alinea Redaktør: Anne Lisbeth Olsen
252 , 50 kr.
202 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms