IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

https://www.alinea.dk
202 , 00 kr.
252 , 50 kr.
Børn i Danmarks historie, 1944

Børn i Danmarks historie, 1944

Hans og Kirsten i 2. Verdenskrig

Denne bog er en flergangsbog til undervisning i historie på mellemtrinnet.

Året er 1944. Hans og Kirsten er søskende. De bor med deres familie i den lille by Gedved nær ved Horsens i Jylland. Hans og Kirsten fortæller dig om, hvordan de lever i 1944 under 2. verdenskrig. De fortæller om, hvordan de bor, hvad de leger, og om deres legetøj og bøger, om deres venner, om, hvordan det er at gå i skole, om deres tøj og om den mad, de spiser.

Du kan også læse om, at deres mor og far er med i modstandsbevægelsen, og hvordan børnene oplever det. Du kan læse om krigen i Danmark og ude i verden, om modstandskamp og forfølgelse, og du kan læse om befrielsen i 1945.

Hans og Kirsten er den syvende bog i serien Børn i Danmarks historie. Bogen har indbygget lærervejledning med mange forslag til undervisningen, den har kopisider, der passer til opgaveforslagene, og den har grundig baggrundsinformation til læreren.

Bøgernes hovedpersoner er altid en pige og en dreng, som engang har levet i Danmark. I dette tilfælde lever begge stadig og har bidraget til bogen med fortællinger og billeder. Deres lille historie skildres ud fra deres synsvinkel, og historien udvides til at give et kig ind i den store historie: krigens, magtmenneskenes og samfundsmekanismernes historie.

Ud over Hans og Kirsten fortæller 12 andre børn om deres liv og oplevelser under 2. verdenskrig.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788723032348
1. oplag
80 sider
Niveau: 5. klasse-Mellemtrin Fag: Historie 1. udg. Forlag: Alinea Redaktør: Anne Lisbeth Olsen
252 , 50 kr.
202 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms