IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alinea.dk/
Biologifokus

Biologifokus

7.-9. klasse

Biologifokus kan kun købes som en del af Biologiportalen
Biologifokus er et 100 % digitalt grundsystem til biologiundervisningen i udskolingen, der opfylder Fælles Mål. Du og dine elever får 22 forløb med inspirerende faglige tekster og interaktive opgaver – samt en masse praktiske aktiviteter og eksperimenter væk fra skærmen, 8 fællesfaglige forløb og 1 metodeforløb.

Med Biologifokus kan du bruge de færdige forløb eller sammensætte dine egne, så de passer til netop dine elever. Brug det også som supplement til det grundsystem, du allerede anvender.

Biologifokus er tilskudsberettiget.
Læs mere om tilskudsreglerne >

Læs mere >

< Læs mindre

Hvorfor vælge Biologifokus?

  • Biologifokus har tydeligt fokus på faglig dybde og formidling; det sikrer en tydelig faglig progression.
  • Systemet understøtter en differentieret naturfaglig undervisning
  • Biologifokus lægger vægt på at motivere eleverne og skabe helhed og variation.

Læs mere >

< Læs mindre

  • Med systemet får du både 22 biologifaglige forløb, 8 fællesfaglige forløb samt 1 metodeforløb.
  • Biologifokus lever op til Fælles Mål.

Læs mere >

< Læs mindre

Hvad får du med Biologifokus?

Nemt at differentiere din undervisning
Materialet er opbygget, så det er nemt at differentiere din undervisning. Eleverne kan fx løse opgaver og få respons i deres eget tempo. Supplerende tekster med aktuelle nyheder inden for faget udfordrer de stærke elever eller som appetitvækkere for hele klassen.

Metodeforløb
I metodeforløbet ”Naturfaglig kompetence” guides eleverne med konkrete eksempler gennem de fire kompetenceområder og forberedes til den fællesfaglige prøve. Som lærer får du gode råd til organisering af samarbejde i naturfagsteamet og en guide til lærerens forberedelse til den fællesfaglige prøve.

Hvad består et forløb af?
Et forløb er en kombination af fagtekster, opgaver og praktiske aktiviteter. Hvert forløb begynder med en introside, hvor mål og faglige begreber introduceres. Til hvert forløb hører 5-10 fagtekster med opgaver og praktiske aktiviteter. Til alle forløb hører et Videnstjek, som et er et evalueringsværktøj, der kan bruges både før, under og efter arbejdet med et forløb.

Opgaver
Når eleven arbejder med en fagtekst, er der løbende opgaver, som skal løses på skærmen. Opgaverne relaterer til den fagtekst, eleven netop har læst. De nødvendige resurser til at løse opgaverne er integreret i Biologifokus.
Nogle opgaver er selvvaliderende, dvs. at eleven med det samme får respons på, om besvarelsen er korrekt. Alle opgaver lægger op til, at eleverne bruger de fagtermer, der hører til det specifikke emne. Elevernes færdige opgaver gemmes på sitet – på den måde kan elev og lærer til enhver tid gå ind i oversigten og se besvarelserne på tidligere opgaver.
Opgaverne kan tilpasses forskellige niveauer og arbejdsmåder. Det giver dig mange muligheder for at individualisere i forhold til dine elever.

Aktiviteter
Hvert forløb indeholder forslag til en række aktiviteter. Disse aktiviteter foregår væk fra skærmen og aktiverer eleverne, så de bruger deres nyerhvervede viden i praksis.
Aktiviteterne kan være eksperimenter, forsøg, ekskursioner, debatoplæg og mange andre forskellige måder at arbejde praktisk med det nye faglige stof.
Til aktiviteterne hører aktivitetsbeskrivelser, som enten kan ses på sitet, printes eller scannes med mobiltelefonen via den QR-kode, der er på sitet. På den måde kan aktivitetsbeskrivelsen let tages med derhen, hvor eleverne skal bruge den.

Videnstjek
Til alle forløb hører et Videnstjek, som et er et evalueringsværktøj, der kan bruges både før, under og efter arbejdet med et forløb. Videnstjek er tredelt og består af Begrebskort, Tip en 12’er og Refleksion. Begrebskortet er elektronisk, og eleven får trænet fagsproget, og arbejdet med at sætte forløbets begreber i relation til hinanden. Tip en 12’er er en multiple choice-opgave med validering, så eleven straks kan få overblik over sin nyerhvervede viden, og Refleksion er spørgsmål, som lægger op til refleksion over nye vinkler af emnet
Fysik-kemifokus har et inspirerende og brugervenligt design, der gør det nemt for både lærer og elever at navigere rundt på sitet. Materialet kan bruges på pc, Mac og iPad.

Se mere påbiologifokus.dk

Læs mere >

< Læs mindre

Forløbsbilleder fra Biologifokus

 

Gratis implementeringskursus

Kom godt i gang, når du køber adgang til Alineas digitale læremidler

Find din konsulent og book et gratis implementeringskursus

Læs mere >

< Læs mindre

Få adgang til Biologifokus

Prøveabonnement
Gratis i 30 dage

Tegn et prøveabonnement og få gratis adgang til Biologiportalen Udskoling i 30 dage.

Du får mulighed for at prøve:

Køb som del af Biologiportalen Udskoling

Køb Biologifokus som en del af Biologiportalen Udskoling og få adgang til flere digitale læremidler.

Pris pr. år pr. klasse
1.000 , 00 kr.
1.250 , 00 kr.
Vælg startdato:
F.eks. 11/18/2017

Prisen er pr. år pr. klasse på 7.-9. klassetrin. Der skal betales for samtlige 7.-9. klasser. Beregn din skolepris ved at logge på.

Du får adgang til: