IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.
Læs mere om forlaget

https://www.alinea.dk
177 , 00 kr.
221 , 25 kr.
1915 - Kampen for valgret til alle

1915 - Kampen for valgret til alle

Punkt på tidslinjen
I 1915 fik kvinder og tjenestefolk også stemmeret til Folketinget. Først nu fik Danmark i virkeligheden folkestyre. Det havde været en lang sej kamp at få valgretten udvidet. Det første lovforslag om stemmeret til kvinder blev fremsat i Folketinget i 1866. Det nye parti socialdemokratiet havde stemmeret for både kvinder og mandlige tjenestefolk på deres program. Tjenestepigen Marie Christensen og karlen Carl Westergaard kæmpede også for stemmeret. Det samme gjorde forskellige kvindeorganisationer, der blev stiftet med det formål, at kvinder skulle have samme rettigheder som mænd. Ved valget i 1901 afgav vælgerne for første gang deres stemme ved at sætte et kryds på en stemmeseddel i en stemmeboks. I 1908 kunne kvinder og tjenestefolk endelig sætte deres kryds, men kun til de kommunale råd. Først i 1915 fik de lov til at stemme til Folketinget. Det blev fejret grundlovsdag den 5. juni 1915.

I serien ” Punkt på tidslinjen” får de ældste elever i grundskolen en kronologisk gennemgang af kampen for valgret og valgbarhed til kvinder og tjenestefolk. Der er til de enkelte afsnit udarbejdet elevspørgsmål og problemstillinger, der tager udgangspunkt i de grupper i samfundet, der kæmpede for valgret til alle samt trækker tråde op til i dag.

Efter endt læsning har eleven tilegnet sig et kronologisk overblik og fået fortidens og nutidens sammenhæng ind under huden. De kan læse, forstå og fortolke fortidens kilder og gøre sig gældende, når talen falder på historiebrug i et fortids- nutidsperspektiv.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788723511799
1. oplag 05. jun. 2015
72 sider
Niveau: 7. klasse-10. klasse Fag: Historie 1. udg. 2015 Forlag: Alinea Redaktør: Anne Lisbeth Olsen
221 , 25 kr.
177 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms