IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.
Læs mere om forlaget

https://www.alinea.dk
177 , 00 kr.
221 , 25 kr.
1914-18 - Danmark under 1. verdenskrig

1914-18 - Danmark under 1. verdenskrig

Arbejd med 1. verdenskrig i udskolingen

1914-18 – Danmark under 1. verdenskrig er en temabog, der kan anvendes som supplerende materiale til grundbog i historieundervisningen eller som udkig fra undervisningen i kanonpunkterne ’Stormen på Dybbøl 1864’ eller ’Genforeningen 1920’.

I bogen 1914-18 – Danmark under 1. verdenskrig får de ældste elever i grundskolen en kronologisk gennemgang af livet i Danmark under 1. verdenskrig samt indblik i, hvilke konsekvenser krigen fik for dagligdagen. De får også viden om hvordan Danmarks neutralitet blev respekteret.

Der er til de enkelte afsnit udarbejdet elevspørgsmål og problemstillinger, der tager udgangspunkt i forholdene for danskerne under 1. verdenskrig samt trækker tråde op til i dag.

Efter endt læsning har eleven tilegnet sig et kronologisk overblik og fået fortidens og nutidens sammenhæng ind under huden. De kan læse, forstå og fortolke fortidens kilder og gøre sig gældende, når talen falder på historiebrug i et fortids – nutidsperspektiv.

1. verdenskrigs indflydelse på Danmark
Årene er 1914-1918. Den 1. verdenskrig raser i Europa. Danmark var neutralt, men det fik alligevel konsekvenser for danskerne.

Den danske regering måtte sørge for, at der blev lagt miner ud i danske farvande for at bevare neutraliteten. 50.000 soldater blev indkaldt til Sikringsstyrken.

Hverdagen blev anderledes, fordi Danmark ikke kunne få de varer, man plejede at købe. Varemanglen fik stor betydning for alle danskere. Nogle danskere tjente rigtig mange penge. De solgte gullasch til soldaterne ved fronten. Andre spekulerede på Børsen.

Sønderjylland hørte til Tyskland efter krigsnederlaget i 1864, så mange sønderjyder måtte kæmpe på tysk side, selvom de var dansksindede. Da krigen trak ud, blev Tunestillingen fra Køge Bugt til Roskilde bygget.

Danmark måtte modtage krigsfanger fra de krigsførende lande. Nogle kom i lazaretlejre. Andre kom til Sønderjylland, hvor de arbejdede på gårdene, mens ejerne var ved fronten.

Ved fredsslutningen efter 1. verdenskrig kom Sønderjylland igen til at høre til Danmark.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788723505569
1. oplag 08. jan. 2015
72 sider
Niveau: 7. klasse-10. klasse Fag: Historie 1. udg. 2015 Forlag: Alinea Redaktør: Anne Lisbeth Olsen
221 , 25 kr.
177 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms